Luxe kantoorinrichting: kenmerken, inspiratie en tips

Luxe kantoorinrichting: kenmerken, inspiratie en tips

Stel je voor: een kantoorruimte waar aan elk is detail gedacht met verfijning en comfort, een omgeving die je uitnodigt om te ontdekken en te creëren. Dit is het hart van luxe kantoorinrichting.

Van hoogwaardige materialen tot doordacht design, een luxe kantoor straalt een sfeer van rust en professionaliteit uit. Ergonomische meubels en geavanceerde technologie zorgen ervoor dat comfort en functionaliteit hand in hand gaan, waardoor elke werkdag een genot wordt.

In een omgeving waar werk en welzijn steeds meer hand in hand gaan, wordt de inrichting van onze werkplekken steeds belangrijker. Luxe kantoorinrichting gaat verder dan alleen esthetiek; het draait om het creëren van een ruimte die inspiratie opwekt en productiviteit bevordert. Jouw kantoor is daarnaast ook een visitekaartje voor klanten en gasten. Straal de waarde van jouw bedrijf uit en maak duidelijk een statement met een luxe kantoorinrichting. 

6 Kenmerken van een luxe kantoorinrichting

1.      Elegant en strak design

Het ontwerp van een luxe kantoor is elegant en strak. Symmetrie en harmonie zijn belangrijke elementen. Het ontwerp kan zowel modern als tijdloos zijn, afhankelijk van jouw voorkeur. Het kantoor bestaat uit strakke muren en vloeren van harde materialen van pleisterwerk, natuursteen of glas.

2.      Hoogwaardige materialen

Een luxe kantoorinrichting maakt gebruik van materialen van een hoge kwaliteit. Stoelen en banken zijn bekleed in echt leer. Bureaus zijn gemaakt van hout of hoogwaardig metaal met een blad van houtfineer of glas.  Als basis worden er neutrale kleuren gebruikt, denk aan tinten van crème, beige, taupe grijs en wit. Deze lichte tinten creëren een gevoel van ruimte en licht. Daarnaast worden er donkere accentkleuren om contrast en diepte toe te voegen, zoals donkere meubels. Kleuren die zijn geïnspireerd op edelstenen zoals smaragdgroen, saffierblauw of robijnrood worden gebruikt om een luxueus gevoel te creëren. Ten slotte zijn goud, zilver en koper metallic accenten die veel voorkomen in luxe inrichtingen, bijvoorbeeld in frames van meubelstukken of verlichting.

3.      Aandacht voor detail

Kleine details maken een verschil. Dit kunnen op maat gemaakte accessoires zijn of subtiele decoratieve elementen die een gevoel van luxe toevoegen aan de ruimte.

4.      Comfortabele werkplekken

Ergonomie is naast design erg belangrijk. Ergonomische stoelen, verstelbare bureaus en goed doordachte indelingen zorgen voor een comfortabele werkomgeving waarin een lange werkdag geen belasting vormt voor het lichaam. Nestel Kantoorinrichters heeft een groot aanbod in luxe kantoormeubelen.

5.      Geavanceerde technologie

Moderne luxe kantoren integreren vaak geavanceerde technologieën, zoals slimme verlichting systemen, geautomatiseerde klimaatbeheersing en high-end audio visuele apparatuur.

6.      Personalisatie

Een luxe kantoorinrichting biedt vaak mogelijkheden voor maatwerk en personalisatie, zodat de ruimte perfect kan worden afgestemd op jouw behoefte en smaak. Dit kan variëren van op maat gemaakt meubels tot unieke kunstwerken. Reukbeleving is ook een toevoeging aan je luxe kantoorinterieur. Met geursystemen garandeer je een subtiele maar aangename geur dat past bij jouw bedrijf.

Waarom kies je voor een luxe kantoorinrichting?

Een luxe kantoorinrichting dient als visitekaartje voor het bedrijf en je wil graag een positieve indruk achterlaten op klanten, partners en bezoekers. Het kan je imago van het bedrijf versterken op het gebied van kwaliteit, professionaliteit en succes.

Daarnaast kan een goed ontworpen kantooromgeving de werksfeer verbeteren en de productiviteit verhogen van medewerkers. Een comfortabele werkomgeving kan bijdragen aan het welzijn van medewerkers en hen inspireren om beter te presteren. Ook kan een aantrekkelijke werkomgeving een rol spelen bij het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers. Een luxe kantoor kan jouw bedrijf helpen te onderscheiden als aantrekkelijke werkgever.

Voor bedrijven die regelmatig klanten ontvangen of vergaderingen houden met belangrijke stakeholders creëer je een professionele en gastvrije omgeving met een luxe kantooromgeving. Dit kan de zakelijke relatie versterken en het vertrouwen in het bedrijf vergroten.

Ben je benieuwd wat een luxe kantoorinrichting voor jouw bedrijf kan betekenen?

Akoestiek voor een luxe kantoorinrichting

Een goede akoestiek is essentieel voor het comfort en productiviteit van medewerkers. Een luxe kantoor inrichting straalt rust en symmetrie uit. De basis van een luxe kantoorinrichting bestaat vaak uit strakke en harde materialen, dit is niet optimaal voor de akoestiek. Harde materialen weerkaatsen het geluid namelijk. Er zijn enkele manieren om de akoestiek te waarborgen:

  • Voeg materialen toe die het geluid absorberen, zoals tapijten, akoestische panelen aan de muren en plafonds en gestoffeerde meubels. Zeker in ruimtes waarin mensen bellen, overleggen of samenkomen is het belangrijk dat geluidsgolven worden geabsorbeerd.
  • Maak gebruik van akoestische werkplekken en belcellen om in te bellen en te vergaderen. In deze luxe kantoorunit  kan je ongestoord vergaderen en videobellen zonder andere mensen te storen. Ook wordt de privacy gewaarborgd omdat het gesprek buiten de unit niet verstaanbaar is.

Luxe kantoorruimtes voor een echte wow-factor!

Experience center
Vergeet de term ‘showroom’. Steeds vaker reserveren bedrijven een ruimte voor een experience center. Dit is een ruimte waarbij het bedrijf op een spectaculaire wijze kan laten zien wat zij kunnen betekenen voor klanten en bezoekers. Beeld, geluid, kleur, geur en gevoel: een experience center vertelt jouw boodschap op een indrukwekkende en inspirerende manier.

Exclusive bar
Een vrimibo of napraten met gasten in een kantine is erg sfeer verlagend. Veel bedrijven richten een luxe bar in voor ontspannen gesprekken in een fijne sfeer. 

Mancave
Ontsnap aan de dagelijkse drukte met een mancave. Richt de mancave in met een pooltafel, dartbord of bioscoop. 

Buitenruimte of dakterras
Hoe fijn het binnen in een kantoor kan zijn, af en toe is het nodig om even naar buiten te gaan. De buitenlucht werkt niet alleen ontspannend voor mensen maar heeft ook vele voordelen voor de gezondheid. Bevorder een wandeling met paden en creëer zitplekken met tafeltjes zodat medewerkers hier ook kunnen overleggen of brainstormen. Voor medewerkers met groene vingers kun je zelfs een eetbare tuin inrichten.

Gym of Sportcourt
Wil je een nieuwe ruimte creëren voor sport en beweging op de werkvloer? Werknemers kunnen voor en na het werk werken aan hun gezondheid en sportdoelen. Een binnen- of buiten gym, vitality floor, sportcourt of putting green, er zijn een tal van mogelijkheden.  

Lounge
Wanneer je klanten of gasten even moeten wachten dan klinkt een lounge comfortabeler dan een wachtruimte. En dat is het ook. Wachten in een luxe omgeving is een stuk aangenamer en zorgt voor een goede eerste indruk. Zorg voor een fijne sfeer en denk aan faciliteiten zoals koffie, water en lectuur. 

Inspiratie: luxe moderne kantoorinrichting

Een luxe kantoorinrichting met een modern design heeft een eigentijdse benadering. Kenmerkend is de afwisseling tussen gladde en matte vlakken. Grote objecten hebben de voorkeur met niet te veel poespas. Marmer, glas en houten panelen zie je veel terug in deze stijl. 

Inspiratie: luxe tijdloze kantoorinrichting

Een luxe kantoorinrichting met een tijdloos design heeft een klassieke benadering. Kenmerkend zijn klassieke elementen op wanden en sierelementen in het plafond. Hout zie je terug op de vloer en in het meubilair. Authentieke locaties en statige gebouwen lenen zich perfect voor deze stijl.

Laat je kantoor inrichten door Nestel Kantoorinrichters

Ben je op zoek naar advies voor een luxe kantoorinrichting? Neem vandaag nog contact op om kennis te maken. Onze ontwerpers vertalen jouw wensen naar een gaaf ontwerp.