Wanneer kies je voor een Scandinavische kantoorinrichting?

Als je de voorkeur geeft aan een minimalistische en eenvoudige kantoorstijl, waarbij de nadruk ligt op strakke lijnen, neutrale kleuren en functioneel design, dan is een Scandinavische inrichting een goede keuze. De Scandinavische stijl staat bekend om de balans tussen esthetiek en functionaliteit. Het creëert een rustige en aangename werkomgeving gericht op het welzijn van medewerkers. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en de nadruk op ergonomie en comfort dragen bij aan een gezonde werkomgeving. 

Scandinavisch design staat bekend om zijn functionele aspect. Meubels en inrichting worden vaak ontworpen met het oog op gebruiksgemak en praktische bruikbaarheid. Een Scandinavische inrichting is ook geschikt voor kleinere kantoorruimtes, omdat het gebruikmaakt van lichte kleuren en minimalistisch meubilair dat de ruimte groter laat lijken.

Hoe ziet een Scandinavische kantoorinrichting eruit?

Bij de inrichting van een industrieel kantoor zijn verschillende aspecten belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte functioneel, comfortabel en inspirerend is voor medewerkers. Hier zijn enkele essentiële punten om rekening mee te houden:

Akoestiek: Houd rekening met de akoestiek van de ruimte. Met harde materialen en hoge plafonds kan er veel galm ontstaan. Overweeg geluiddempende materialen, zoals akoestische panelen, tapijten en stoffering, om geluidsoverlast te verminderen.

Benieuwd hoe een scandinavische inrichting in jouw kantoor eruit ziet?

Wat voor meubels passen in een Scandinavische kantoorinrichting?

In een Scandinavische kantoorinrichting passen meubels die de nadruk leggen op eenvoud, functionaliteit en esthetiek. De meubels zijn eenvoudig, elegant en functioneel. Ze zijn gericht op praktisch gebruik en ergonomie. Denk aan comfortabele bureaustoelen en in hoogte verstelbare bureaus. De meubels hebben strakke, eenvoudige lijnen zonder veel ornamenten of versieringen. 

Houten bureaus en vergadertafels zijn populair, vaak met slanke metalen poten. Voor informele zithoeken en wachtruimtes kun je kiezen voor comfortabele fauteuils, banken of zitzakken met stoffen in neutrale kleuren. Omdat een Scandinavische kantoorinrichting de nadruk legt op minimalisme, is het belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Kies voor het opbergen van documenten en kantoorspullen meubels met een strak design in dezelfde lichte kleuren als de rest van het ontwerp.

Waar moet je verder rekening mee houden bij Scandinavische  kantoorinriching?

Neutrale kleuren domineren een Scandinavische kantoorinrichting, maar je voegt wel kleuraccenten toe met accessoires, kunstwerken en kantoorspullen. Zo breng je meer levendigheid en persoonlijkheid in de ruimte. De Scandinavische levensstijl ‘hygge’ benadrukt gezelligheid, comfort en welzijn. Dit concept is goed te integreren in de inrichting van Scandinavische kantoren. Bijvoorbeeld door het gebruik van zachte stoffen, kussens, dekens en warme verlichting. Op deze manier creëer je een gezellige sfeer waarin medewerkers zich op hun gemak voelen.

Verder zet je kamerplanten in om natuurlijke schoonheid en frisheid toe te voegen aan de kantoren. Planten dragen ook bij aan een gezonde werkomgeving.

Sluit een Scandinavische kantoorinrichting aan bij jullie organisatie?

Natuurlijk is elke organisatie op zoek naar een goed doordachte kantoorinrichting die aansluit bij je zakelijke ambities én de wensen van je medewerkers. Het is daarom belangrijk om samen te werken met professionals die alle ins & outs op het gebied van kantoorinrichting beheersen. Zo kunnen de experts van Nestel je ondersteunen met ontwerpadvies, projectmanagement, meubelinkoop, budgetadvies en tijdlijnbeheer. 

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking.