Wanneer kies je voor een industriële kantoorinrichting?

Een industriële kantoorinrichting heeft een unieke uitstraling door de stoere materialen en ruwe afwerking. Door de informele en inspirerende sfeer bied je een stimulerende omgeving voor creativiteit en samenwerking. 

Een industrieel kantoor is dan ook populair bij techbedrijven, creatieve bureaus en startups die bewust willen afwijken van de meer traditionele kantoorstijlen. Met een industriële inrichting kies je echt voor een karakteristieke look.

Hoe ziet een industiële kantoorinrichting eruit?

Industriële kantoren maken gebruik van ruwe en onbewerkte materialen zoals baksteen, beton, staal en hout met een verweerde uitstraling. Deze materialen zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. De plafonds zijn vaak open en de constructie, buizen en leidingen zijn daardoor zichtbaar. Dit draagt bij aan de industriële look én het creëert een gevoel van ruimtelijkheid.

Industriële kantoren maken daarnaast vaak gebruik van grote ramen om natuurlijk licht binnen te laten. Dit maakt de ruimte licht en luchtig en het zorgt voor een connectie met de buitenwereld. 

Benieuwd hoe een industriële inrichting eruit ziet in jouw kantoor?

Neem contact met ons op

Wat voor meubels passen in een industriële kantoorinrichting?

Metalen elementen zoals stalen balken, buizen, klinknagels en industriële lampen voegen een vleugje rauwheid en functionaliteit toe aan een industrieel kantoor. Dit zie je ook terug in de uitstraling van de meubels. Zo passen meubels met een vintage look perfect bij een industriële kantooromgeving. Denk aan metalen kasten, roestkleurige bureaus en lederen stoelen met stoere nagels.

Verder is flexibiliteit belangrijk binnen een industriële kantoorinrichting. Meubels en werkplekken moet je gemakkelijk aan kunnen passen aan toekomstige veranderingen. Bijvoorbeeld omdat je team verder groeit, je in wisselende samenstellingen werkt of omdat je organisatie in een dynamische omgeving opereert.

Waar moet je verder mee rekening houden bij industriële kantoorinrichting?

Industriële kantoren hebben vaak een open plattegrond om de samenwerking tussen medewerkers te bevorderen. De werkplekken zijn flexibel en er zijn weinig scheidingswanden. Vanwege de open ruimtes moet je wel rekening houden met de akoestiek. Geluiddempende panelen en tapijten helpen je om het geluid en de eventuele overlast in te perken.

Als je in de creatieve industrie werkt kun je ook creatiever uitpakken met de kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere kunstwerken, graffiti, gerecyclede industriële objecten en andere artistieke elementen die je inspirerende omgeving compleet maken.

Sluit een industriële kantoorinrichting aan bij jullie organisatie?

Natuurlijk is elke organisatie op zoek naar een goed doordachte kantoorinrichting die aansluit bij je zakelijke ambities én de wensen van je medewerkers. Het is daarom belangrijk om samen te werken met professionals die alle ins & outs op het gebied van kantoorinrichting beheersen. Zo kunnen de experts van Nestel je ondersteunen met ontwerpadvies, projectmanagement, meubelinkoop, budgetadvies en tijdlijnbeheer. 

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking