Wanneer kies je voor een duurzame kantoorinrichting?

Als je maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda hebt staan, mag daarbij ook het duurzaam inrichten van je kantoor niet ontbreken. Duurzame kantoorinrichting heeft als doel om de ecologische voetafdruk van een kantoor te minimaliseren en tegelijkertijd een gezondere, comfortabelere en productievere werkomgeving te bieden. Het draagt niet alleen bij aan het verminderen van de impact op het milieu, maar ook aan het aantrekken en vasthouden van getalenteerde medewerkers die waarde hechten aan duurzaamheid.

Verder is een duurzame kantoorinrichting op de langere termijn ook een financieel interessante keuze. Als je minder energie en water verbruikt, heeft dat een gunstig effect op je servicekosten. Als je medewerkers in een veilige, gezondere omgeving kunnen werken, geeft dat een positieve  impuls aan de productiviteit. En als je kantoorinterieur langer meegaat, zijn er minder snel nieuwe investeringen nodig.

Hoe ziet een duurzame kantoorinrichting eruit?

Duurzame kantoorinrichting gaat uit van milieuvriendelijke materialen die gemaakt zijn van gerecyclede of hernieuwbare bronnen. Voorbeelden zijn gerecyclede houtproducten, bamboe, kurk en metaal. Het ontwerp van deze duurzame kantoren maakt verder optimaal gebruik van natuurlijk licht om de behoefte aan kunstmatige verlichting te verminderen. Ook kennen de kantoren vaak energie-efficiënte verlichtingssystemen, verwarming, ventilatie- en airconditioningsystemen, en waterbesparende kranen en toiletten.

Bij duurzame kantoorinrichting is er veel aandacht voor gezonde en comfortabele werkomgevingen. Hierbij denk je bijvoorbeeld aan ergonomische meubels, goede luchtkwaliteit en geluidsbeheersing.

Benieuwd hoe een duurzame inrichting in jouw kantoor eruit ziet?

Wat voor meubels passen in een duurzame kantoorinrichting?

Bij het kiezen van kantoormeubelen voor een duurzame inrichting is het belangrijk om te kijken naar de herkomst van materialen, productieprocessen en certificeringen. Meubels die voldoen aan duurzaamheidsnormen en -principes dragen bij aan een groenere en milieuvriendelijkere werkplek. Bovendien hebben ze een positieve impact op de gezondheid en het welzijn van medewerkers én op de reputatie van maatschappelijk verantwoorde organisaties.

Bij een duurzame kantoorinrichting passen kantoormeubelen van hout met een FSC-certificaat, meubels van gerecyclede materialen of biologisch katoen, meubels die lokaal geproduceerd zijn. En vergeet ook de afwerking niet. Zo zijn meubelen met afwerkingen die weinig of geen vluchtige organische stoffen (VOS) uitstoten beter voor de luchtkwaliteit in het kantoor en de gezondheid van medewerkers.

Waar moet je verder rekening mee houden bij duurzame kantoorinrichting?

Het gebruik van verf, lijmen en afwerkingen met lage emissie en weinig of geen giftige stoffen is een belangrijk aspect van duurzame kantoorinrichting. Dit draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit binnen het kantoor. Ook goed voor de gezondheid zijn ergonomische oplossingen binnen het kantoor. Zo verbeteren ergonomische kantoormeubelen de gezondheid en het comfort van medewerkers, waardoor ze productiever zijn en minder snel lichamelijke klachten krijgen.

Wil je duurzame oplossingen in de vorm van een kantoorinrichting die lang mee gaat? Zorg dan voor een flexibele inrichting met meubels die je gemakkelijk aanpast aan verschillende functies of ruimte-indelingen. Dan hoef je veel minder snel nieuwe meubels te kopen bij veranderingen in je kantoorindeling.

Sluit een duurzame kantoorinrichting aan bij jullie organisatie?

Natuurlijk is elke organisatie op zoek naar een goed doordachte kantoorinrichting die aansluit bij je zakelijke ambities én de wensen van je medewerkers. Het is daarom belangrijk om samen te werken met professionals die alle ins & outs op het gebied van kantoorinrichting beheersen. Zo kunnen de experts van Nestel je ondersteunen met ontwerpadvies, projectmanagement, meubelinkoop, budgetadvies en tijdlijnbeheer. 

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking.