Wanneer kies je voor een creatieve kantoorinrichting?

Creatieve kantoren hebben vaak verschillende soorten werkruimtes, waaronder open werkplekken, informele vergaderzones, stille concentratieruimtes, ontspanningsruimtes en speelse zones. Hiermee geef je medewerkers de mogelijkheid om de ruimte te kiezen die het beste past bij hun taak of opdracht.

Met een creatieve kantoorinrichting inspireer en motiveer je de medewerkers. Je helpt zo hun creatieve potentieel volledig te benutten. Niet zo vreemd dus dat vooral sectoren zoals design, reclame, technologie, kunst en media kiezen voor een creatief kantoor.

Hoe ziet een creatieve kantoorinrichting eruit?

Creatieve kantoren maken vaak gebruik van levendige kleuren en gedurfde patronen om zo een energieke sfeer te creëren. Ook zie je vaak natuurlijke elementen terug in een creatieve inrichting. Denk aan planten, houten accenten en natuurlijk licht. Verder spelen kunst en decoratieve elementen een grote rol in creatieve kantoorinrichting. Dit kunnen schilderijen, sculpturen en muurschilderingen zijn die de ruimte verlevendigen.

Creatieve kantoren bieden ook ruimte aan persoonlijke werkplekken. Hiermee geef je medewerkers de mogelijkheid om uiting te geven aan hun eigen stijl en smaak. Dit draagt vervolgens ook weer bij aan een gevoel van eigendom en comfort.

Benieuwd hoe een creatieve inrichting in jouw kantoor eruit ziet?

Wat voor meubels passen in een creatieve kantoorinrichting?

Bij een creatieve kantoorinrichting passen meubelen die de creativiteit en flexibiliteit van medewerkers bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd comfort en functionaliteit bieden. Dit kunnen ongewone en unieke meubels zijn zoals hangstoelen, schommels, zitzakken en ander informeel meubilair om een ontspannen en speelse sfeer te creëren. Maar je kunt ook denken aan modulaire meubels in levendige en gedurfde kleuren die je naar smaak kunt aanpassen en herschikken. Of innovatieve vergadermeubels met whiteboard-oppervlakken, geïntegreerde technologieën en verstelbare configuraties.

Omdat creatieve kantoren vaak open ruimtes hebben, zijn akoestische meubelen zoals schermen en banken met geïntegreerde geluidsabsorberende materialen onmisbaar.  En als je een comfortabele, prettige werkomgeving wilt creëren, mogen ook goede zit/sta-bureaus niet ontbreken. 

Waar moet je verder rekening mee houden bij een creatieve kantoorinrichting?

Creatieve kantoren zijn gericht op samenwerking. Daarom hebben ze meestal ook speciale ruimtes voor brainstormsessies en teammeetings. Deze ruimtes zijn dan uiteraard uitgerust met de nodige whiteboards, projectieschermen en andere toepassingen voor samenwerking. Ook zetten creatieve bureaus daarbij geregeld geavanceerde technologieën in zoals augmented en virtual reality om creatieve processen te ondersteunen.

Creatieve kantoren zorgen voor een community-gevoel door de gemeenschappelijke ruimtes zo in te richten dat ze informele ontmoetingen en persoonlijke gesprekken stimuleren.

Sluit een creatieve kantoorinrichting aan bij jullie organisatie?

Natuurlijk is elke organisatie op zoek naar een goed doordachte kantoorinrichting die aansluit bij je zakelijke ambities én de wensen van je medewerkers. Het is daarom belangrijk om samen te werken met professionals die alle ins & outs op het gebied van kantoorinrichting beheersen. Zo kunnen de experts van Nestel je ondersteunen met ontwerpadvies, projectmanagement, meubelinkoop, budgetadvies en tijdlijnbeheer. 

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking.