Maak kennis met interieurarchitect  Job Conen

Maak kennis met interieurarchitect Job Conen

“Het is het mooist als je je opdrachtgever kunt verrassen met een inspirerend interieurontwerp en eindresultaat”
 

“Als interieurarchitect ga ik er altijd voor om binnen gestelde kaders een maximaal resultaat te behalen. Zo heb je altijd te maken met bijvoorbeeld een vaststaand aantal vierkante meters, een programma van eisen vanuit de opdrachtgever en financiële en technische kaders. Daarbinnen kan ik vanuit mijn kennis en ervaring verschillende scenario’s en ontwerpen presenteren. Mijn uitdaging als interieurarchitect is om klanten daarbij stap voor stap mee te nemen door het creatieve proces.”

 

“Stap voor stap ontstaat er echt iets.”

“Er zijn altijd verschillende oplossingen mogelijk om een ruimte in de delen en in te richten. Vanzelfsprekend ondersteun en adviseer ik daarbij door te laten zien wat die keuzes zijn. Het is een traject dat je sámen met je klant aangaat en gaandeweg ontstaat er echt iets. Het mooiste is als een opdrachtgever blij verrast is met het eindresultaat. Dat ze aangeven dat ze er zelf zo nooit op zouden zijn gekomen, maar dat het toch precies is wat ze zochten.”

“In een programma van eisen staat vaak omschreven hoeveel werkplekken een kantoor moet hebben, het aantal vergaderruimten, het werkcafé, de multifunctionele lunchruimte, etc. Omdat ik een brede, technische kennis heb, kan ik een project helemaal vanuit de wortels optuigen. Natuurlijk ga ik uiteindelijk voor een zo sfeervol mogelijke ruimte, maar dat is de resultante van een totaalconcept en alle voorafgaande stappen. Ik ben best een functionalist en ik zoek naast de esthetische kwaliteiten binnen een ontwerp vooral ook naar de meest optimale manier hoe een ruimte te gebruiken.”

“Het gaat om de mensen die in de kantoorruimte werken.”

“Ik hou veel rekening met de wensen van een opdrachtgever. Iedere vraagstelling en opdracht is uniek, het gaat niet om mijn stijl of signatuur, maar veel meer om het creëren van de meest geschikte en mooiste werkomgeving voor deze specifieke plek en de mensen die er werken. Zij moeten zich er prettig voelen. Een fijne en comfortabele werkomgeving inrichten is dan ook meer dan alleen wat bureautjes wegzetten. Het gaat om het creëren van een praktische, warme en sfeervolle omgeving die mensen aantrekt en aanspreekt.”

 

“Een werkomgeving moet uitdagend en uitnodigend zijn.”

“De afgelopen jaren is de rol van een kantoor verschoven van een werkomgeving met traditionele indeling naar een inspirerend multifunctioneel kantoor waar je je welkom en thuis voelt. Waar je op verschillende manieren kunt werken en vooral ook waar je elkaar ontmoet. Een aangename plek waar je echt voor kiest om naartoe te gaan, omdat je je er senang voelt en er kunt werken op de manier die bij jou past. En als je zo’n kantoor weet te creëren, dat draagt dat bij aan een goede werksfeer en een betere werkkwaliteit, maar ook bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Je kunt je op een unieke manier onderscheiden met een mooie kantooromgeving. En ik help daar als interieurarchitect graag bij.”

 

Ga naar een overzicht van alle ontwerpers.